U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Versterkt  >  college

Skip Navigation Linksnextlevel

                                                                                                   

 LWV Next Level

Een niveau hoger met je organisatie: LWV Next-level-trajecten powered by Allign

Bij bedrijven van enige grootte zoekt HR doorgaans naar opleidingen om via individuele ontwikkelingen het bedrijf naar een 'next level' te brengen. Hoe meer topspelers in een bedrijf, hoe beter het team, zou je denken. Toch werkt het zo niet. Vraag maar aan een sportcoach.

Traditioneel gaat het in verbetertrajecten binnen organisaties om twee dingen: om 'proces excellence' en 'functional excellence'. In de nieuwe 'LWV Next-level-trajecten powered by Allign' voegen we er een dimensie aan toe: de dimensie van samenhang en echt samenspel, die we 'organisational excellence' noemen. Want als je team betere spelers heeft, betekent dat niet per se dat je ook een betere wedstrijd speelt. En het kampioenschap kan nog heel ver weg zijn. Er zijn dus organisatiecompetenties nodig.

running.jpg
 

 

Van begrijpen naar kunnen

Op een cursus alleen leer je hooguit iets begrijpen, maar van begrijpen naar kunnen is nog een hele weg. De ervaring doe je op in je werkomgeving, maar daarvoor moeten de condities kloppen. Zodat je het geleerde in praktijk kunt gaan brengen. Iedereen kent de voorbeelden: komt er iemand enthousiast terug van een cursus, stuit hij/zij op blokkades op de werkvloer. De collega's zijn er namelijk niet klaar voor en zeggen dingen als 'zo doen we dat hier niet', 'goh, zeker op cursus geweest'. En zo stagneert het proces. Veel talentvolle werknemers vertrekken dan mét die kennis. Je moet dus als organisatie samen leren en samen presteren. Dus ook tegelijk. Willen we met zijn allen vanuit leren naar kunnen en daadwerkelijk prestaties verbeteren? Dan moeten we synchroon leren begrijpen en leren presteren. 'Leren is betekenis geven aan ervaring', zegt grondlegger Fons Bonekamp van Allign.

Laten we er nog een ander beeldend voorbeeld bij halen. Stel je wil samen leren dansen. Hoe logisch is het dan dat er maar een op dansles gaat? En dat je niet samen oefent in dezelfde dansschool, op dezelfde muziek? Leren en presteren gaan hand in hand, waarbij alle medewerkers in hun rol gezet worden voor het team. Vanuit dezelfde visie en uitgangspunten leren we beter samen dansen of voetballen. Dat krijg je voor elkaar met opleiding (bijvoorbeeld in LWV Business College) en daarnaast ondersteuning op de werkvloer. En overal en op alle niveaus werk je met dezelfde taal en dezelfde definities. Zo leer je dezelfde passen, dezelfde speltactieken.

 Wake up call

"Ik had me in mijn wildste fantasie niet kunnen voorstellen dat er zoveel verbeterpotentieel recht voor mijn neus lag. Het was een wake-up call. Hier geldt echt die uitspraak van Cruyff: 'je ziet het pas als je het doorhebt'. Als ik deze stap niet had gezet, zou het realiseren van de visie en ambitie van mijn organisatie nooit mogelijk zijn geweest."

Freek Roeters
financieel adviseur

 Powered by Allign

Allign MKB.jpg

Allign-MKB heeft tot doel ondernemers te ondersteunen om met hun organisatie te promoveren naar een hogere divisie. Alles wat je nodig hebt om je visie en ambitie te realiseren onder één paraplu: het is een one-stop-shop voor analyse, visie en strategie, uitvoering, opleiding en training, zakelijke dienstverlening en ondersteuning bij de financiering.

 Contactpersoon

Aagje nieuw.jpg
Aagje Wevers
secretaris Jong LWV

Telefoon: 0475-352623
wevers@lwv.nl