U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Vertegenwoordigt  >  Kennis

Skip Navigation Linksperspectief

                                                                                                   

 Perspectief op Werk

​Met een bijdrage van het Rijk van 2 miljoen euro per regio willen Werkgevers, gemeenten, UWV en onderwijspartijen de komende twee jaar ten minste 750 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar werk met een vorm van ondersteuning. Het actieplan 'Perspectief op Werk' komt tegemoet aan de vraag van werkgevers op deze krappe arbeidsmarkt. En zo krijgen mensen wiens afstand tot de arbeidsmarkt relatief groot is, tóch een serieuze kans op werk. In totaal worden in 2019 en 2020 zo'n 1.250 mensen benaderd en gesproken.

 

Noord-Limburg
perspectief-fb.jpg
Alexander Vervoort, Wethouder van Venlo (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Frank Nelissen, voorzitter LWV-kring Noord-Limburg.
"Wij zien Perspectief op Werk als een versterking van de eerder ingezette koers van Door inzicht aan de Slag: niet meer kijken naar diploma's maar naar competenties. De LWV zal haar leden nauw betrekken bij dit project en gesprekken aangaan met meer dan 100 werkgevers".


 Midden-Limburg

 Perspectief werk-FB.jpg

Het actieplan is door de wethouders van de Midden-Limburgse gemeenten, het UWV en de LWV kring Midden-Limburg op 3 juli jl. vastgesteld.  
Thieu Kikken, voorzitter van de LWV-kring Midden-Limburg: "op deze krappe arbeidsmarkt is het een prima investering om je als werkgever te richten op competenties. Het kan ook helpen om de organisatie van werkzaamheden daarop aan te passen."

 Contactpersoon

Mark Hendriks Klein.jpg 

Mark Hendriks

Kringsecretaris Zuid-Limburg
Beleidsveld: Onderwijs en Arbeidsmarkt


Telefoon: 0475-352632
hendriks@lwv.nl