U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Vertegenwoordigt  >  innovatie

Skip Navigation Linksbusinesschallenge

                                                                                                   

 KVK businesschallenge/ LWV

​KVK en LWV starten de eerste Business Challenge in Limburg. Goed voorbeeld doet goed volgen Wat houdt deze challenge in:

Grote bedrijven voelen de urgentie om in een steeds sneller veranderende wereld veel meer snelheid te ontwikkelen in het realiseren van nieuwe oplossingen voor processen, producten en diensten. Jonge, flexibele en innovatieve bedrijven verrassen de markt regelmatig met totaal nieuwe, en soms ontwrichtende, oplossingen die tegemoet komen aan de snel veranderende behoefte van klanten. Zij zijn snel, intrinsiek gemotiveerd, hebben de nieuwste kennis en zijn niet gehinderd door ervaring. Dat maakt dat ze in staat zijn om baanbrekende innovaties te realiseren. Corporates zijn sterk in hun netwerk, marktaandeel en markttoegang, kennis, capaciteit, kapitaal en ervaring. Dat kan tegelijkertijd ook een belemmering zijn om snel en flexibel te manouveren en te innoveren. KvK Business Challenge/ LWV brengt de sterkten van corporate bedrijven en het disruptive/innovatief MKB samen om te leren van elkaar. Het is een avontuur van open innovatie wat voor hen wederkerig nieuwe ervaring, toegevoegde waarde en nieuwe business creëert. 

KvK Business Challenge/ LWV   is een Online Open Innovatie Platform, waar Corporates en Innovatief MKB / startups elkaar kunnen ontmoeten.
 • Het programma zoekt echte oplossingen voor echte uitdagingen van corporates.
 • Het programma zoekt interessante disruptieve mkb's waarmee corporates echt kunnen samenwerken. Met samenwerken bedoelen we hier meer dan alleen kennis (in)kopen.
 • Het programma richt zich niet alleen op de bekende startups/scaleups maar vooral ook op de 'hidden champions' uit het MKB.
 • Het programma koppelt ook oplossingen uit andere sectoren/werelden aan de uitdagingen van corporates. Op een moderne, uitdagende wijze. De KvK en LWV zijn als onafhankelijke partijen als geen ander in staat om deze 'andere' netwerken, zowel nationaal als internationaal, te vinden en te mobiliseren.  
 • Het programma zorgt voor een leereffect op basis van het enthousiasme, creativiteit en andere vaardigheden van de disruptieve mkb's.
 • Het programma speelt niet alleen in op nieuwe challenges maar versterkt ook bestaande initiatieven.
 • Het programma versterkt ook de netwerken tussen de corporates onderling. De deelnemende bedrijven hebben aangegeven dat dit een waardevolle spin-off is van het programma.  

 

Voorwaarden
 • Jouw innovatievraagstuk heeft hulp uit de markt nodig om tot stand te komen
 • Heeft geen voor de hand liggende oplossing die in de huidige supplychain gevonden kan worden.
 • Kan openlijk worden besproken in de chatlijnen van het KVK Business Challenge-platform.
 • Leidt tot concrete business voor de deelnemende mkb'er binnen afzienbare tijd
 • Met jouw innovatie breng je daadwerkelijk een verandering in de keten tot stand
Proces:
 • Er is commitment vanuit jouw organisatie voor het uitwerken van je innovatievraagstuk en de opvolging ervan
 • Je hebt jouw innovatievraagstuk scherp verwoord
 • Je maakt een keuze om de challenge nationaal of ook internationaal uit te zetten
 • Wat er nodig is om de challenge te presenteren op het platform:
  • Een omschrijving van de challenge
  • Een videopitch (KVK ondersteunt en verzorgt opname)
 • Je bent in de voorbereiding, de 4 weken dat het business challenge platform open is en erna voor opvolging beschikbaar om je innovatievraagstuk op te lossen.
 • Samen met de Kamer van Koophandel zoek je uit de reacties geschikte partijen om een vervolgstap te zetten
 • Je houdt ons op de hoogte van de impact van jouw innovatie en wanneer deze is gerealiseerd
 • Aan deelname zijn geen kosten verbonden


Internationaal bereik
Het onderscheidende vermogen van KVK Business Challenge/ LWV is dat wij ons niet alleen op startups richten maar ook op het innovatieve MKB. Binnen het MKB zit veel innovatiekracht, je moet het alleen weten te vinden. De voertaal op het online platform is Engels. Corporates kunnen kiezen of ze hun challenge binnen Nederland of ook internationaal willen uitzetten. Het merendeel van de corporates kiest voor een internationale insteek. Hiervoor maken wij o.a. gebruik van het Enterprise Europe Network (EEN). Dit is het grootste internationale businessnetwerk van de wereld met relaties ver buiten Europa. De KvK heeft direct toegang tot dit netwerk. 

 De cases 2019

KVK Business Challenge heeft in de afgelopen 10 edities al ruim 400 contacten gelegd tussen grote bedrijven met een concrete vraag en kleine ondernemers met een mooie oplossing. Ruim 100 grote bedrijven zijn aangesloten en hebben steeds wisselende concrete vragen. En KVK Business Challenge heeft inmiddels bijna 7000 deelnemers die staan te trappelen om hun kennis te delen. Staat jullie bedrijf voor een innovatie-uitdaging waar jullie intern niet uitkomen? Dan vinden jullie hier gelijkgestemden om snel mee te denken. De ervaringen van ondernemers die deelgenomen hebben zijn in een e-magazine verzameld.

Hieronder een paar voorbeelden:

Regitel zoekt patiëntgebonden traceerbaarheid van medische middelen.

 


---------------------------------------------------

Océ is op zoek naar nieuwe applicaties voor haar print technologies.

 

 

--------------------------------------------------

Essity wil operating tijd besparen door de verbinding van processen te automatiseren.

 

 

Challenges kunnen worden ingediend tot 1 november 2020. De challenges staan in de periode 23 november t/m 18 januari (2021) online.

Wil je deelnemen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sonja Demandt.

 Contactpersoon

Sonja Demandt Klein.jpgSonja Demandt
Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie
Directeur Parkmanagement BV


06-53166550
demandt@lwv.nl