U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  Bedrijfsbezoek

Skip Navigation LinksInspiratietour

                                                                                                   

 Inspiratietour The factory of the future

Wij willen je graag inspireren om de robot ook in jouw bedrijf te integreren. Daarom hebben wen we in het verlengde van onze Limburg Happening drie inspiratie tours georganiseerd. Doel was als ondernemers je licht op te steken bij een aantal koplopers in innovatie en inspiratie op te doen voor je eigen oriëntatie in deze snel veranderende wereld.


Inspiratietour 1:
Donderdag 31 augustus 2017, 10.30 uur (vanaf Urmond en Maasbracht)

Tesla (Tilburg) en Philips (Eindhoven)
Tesla is met recht koploper te noemen als het om innovatie gaat. Innovatie van de elektrische auto natuurlijk, maar ook de assemblage. In een rondleiding door de fabriek zien we hoe Tesla zijn productieproces heeft ingericht. De missie van Tesla is duidelijk: "To accelerate the world's transition to sustainable energy."

 

Tesla.jpg 


Ons licht steken we op in het nieuwe Lighting Application Center (LAC) van Philips. De slimste vierkante km van Europa in Eindhoven. 

De laatste professionele ontwikkelingen op het gebied van o.a. LED en power over ethernet zullen hier live en real time gedemonstreerd worden. Een bijzondere beleving van innovatie en technische vernieuwingen. Laat je verrassen, speciale themakamers maken dit bezoek uniek.

We verzamelen op een centrale plaats in Limburg, om vervolgens per bus naar twee inspirerende voorbeeldbedrijven te gaan. Tijdens de busreis is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.  De bus is gesponsord door:
281-001-005 WT Logo itsme_CMYK.jpg


Inspiratietour 2:
Dinsdag 26 september 2017, 16.00 uur

Field Lab Robotics in Roermond
Robots en AGV's  automatiseren samen de productie. AGV staat voor Automatic Guided Vehicle, bijvoorbeeld een zelfrijdende vorkheftruck.
Field Lab Robotics in Roermond laat de huidige praktijk zien, hoe robots en AGV's 24 uur/dag, 7 dagen /week, 52 weken/jaar hun werk doen. Ook test Field Lab Robotics nieuwe technieken voordat ze in de praktijk gebruikt worden. 

Inspiratietour 3:
Woensdag 8 november 2017, 16.00 uur
 

Thomas Regout in Maastricht
Thomas Regout is met recht wereldspeler te noemen op de nichemarkt van kleine maatwerkseries voor bijvoorbeeld geleiders voor de geldcassettes in pinautomaten en geleiders voor armsteunen in de autoindustrie. Met zo'n 220 medewerkers maken zij jaarlijks bijna 3 miljoen geleiders. De grote variëteit in producten maakt het automatiseren van werkzaamheden een hele uitdaging. Dit is inmiddels voor een groot deel van het productieproces gelukt. Verschillende robots zijn ingezet in delen van dit proces. Je kunt hier zien hoe mens en robot prima samenwerken.

Inspiratietour 4:
Woensdag 6 december 2017, 16.00 uur

Sirris in Diepenbeek
Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie.
Sirris begeleidt bedrijven bij innovaties en heeft 140 ingenieurs, wetenschappers en technici in dienst die allemaal even gepassioneerd zijn door innovatie in zowel product- als procesinnovaties.  Sirris investeert in de kennis en infrastructuur rondom de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor de productie, assemblage en nabehandeling. Precisiebewerking en flexibele automatisering m.b.v. cobots is de expertise in de vestiging in Diepenbeek.

 Contactpersoon

Sonja Demandt Klein.jpgSonja Demandt
Kringsecretaris Zuid-Limburg
Directeur Parkmanagement BV

Beleidsveld: kennis en innovatie


06-53166550
demandt@lwv.nl