Het nieuws staat bol van gekrakeel op het politieke vlak en het onvermogen straalt er zowel landelijk alsook in Limburg vanaf. Het gaat vooral om politiek ‘scoren’, elkaar de maat nemen, afrekenen, et cetera. Is er ook nog iemand bezig om ons land en provincie vooruit te helpen? En wat is dan vooruit?

Is het niet de hoogste tijd dat wij investeren in een welvarender Limburg, een Limburg dat duurzaam en inclusief is? Waar innovatie met hoofdletters wordt geschreven op weg naar een mooiere toekomst?

Hebben we niet in 2015 wereldwijd de zogenoemde SDG’s samengesteld? De Sustainable Development Goals; 17 in totaal, waarin we wereldwijd hebben vastgesteld wat onze belangrijkste doelen zijn voor de toekomst. Variërend van armoede en hongerbestrijding tot schoon (drink)water en duurzame productie en consumptie. Van goed onderwijs en goed werkgeverschap. Met aandacht voor klimaat en vrede. Waarom hebben we het hier niet over?

Ondernemers zijn zich hier wel degelijk van bewust en zijn graag bereid hierin mee te investeren. We hebben voorbeelden genoeg, ook hier in Limburg. Bevlogen ondernemers die bewust zijn van hun rol in de samenleving en onze toekomst. Bedrijven die wereldwijd koploper zijn en ambitie tonen. Laat dat een voorbeeld zijn voor de politiek. Blijf weg uit het geneuzel en laat zien waar je voor staat. Bevlogen ondernemers, bevlogen burgers, bevlogen onderwijs en bevlogen politici samen maken het verschil!

Huub Narinx
Directeur Limburgse Werkgevers Vereniging