Over LWV

Wij zijn de LWV, de supporter van ondernemende werkgevers in Limburg. 

Met een open blik en tomeloze passie voor het Limburgse bedrijfsleven versterken, verbinden én vertegenwoordigen we onze leden.

We dagen onze leden uit hun volledige potentieel te benutten door kennis te delen en elkaar te inspireren. Samen gaan we voor nét dat beetje meer, zodat iedere werkgever kan excelleren op zijn eigen manier. Dit doen we middels inspirerende evenementen en bijeenkomsten.

Als werkgeversvereniging smeden we sterke samenwerkingsverbanden tussen onze leden. Waardevolle connecties voor nu én de toekomst. We brengen visionaire leiders en vernieuwers samen, verenigen groot en klein, verbinden de ouwe rot met jong talent.

De LWV gaat voor eerlijke regelgeving en durft haar eigen weg te gaan in plaats van de goegemeente te volgen. We deinzen er niet voor terug af en toe tegengas te geven, maar bewegen ook mee als de situatie daar om vraagt. Dat maakt ons een gerespecteerd gesprekspartner. Dat maakt ons dé drijvende kracht achter de Limburgse werkgevers.

LWV in cijfers

0 +

leden

Onze vereniging telt meer dan 1.200 leden.

0 +

bedrijven

We verbinden meer dan 800 Limburgse bedrijven en organisaties.

0

werknemers

We vertegenwoordigen meer dan 265.000 Limburgse werknemers.

1200+

800+

Missie

De LWV bevordert innovatief werkgeverschap op weg naar een duurzame en inclusieve samenleving.

Visie

De LWV zet zich in voor een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemingsklimaat in Limburg. Daarbij staat het bij elkaar brengen van werkgevers (verbindt), het onderling inzicht en kennis verschaffen (versterkt) en het behartigen van belangen van werkgevers (vertegenwoordigt) centraal.

Onze kernwaarden

De LWV is onderscheidend door haar impact. Alles wat we doen komt voort uit het maken van het verschil.

De LWV schrijft geen dingen voor. We inspireren werkgevers tot verbetering door het delen van nieuwe, bruikbare inzichten en ontwikkelingen.

De LWV is een vereniging van, voor en door leden. We benutten de kracht van het collectief én van samenwerking met andere spelers in het spectrum.

Onze kerntaken

De LWV verbindt jou met relevante Limburgse werkgevers.

De LWV versterkt jouw kennis en skills op het gebied van ondernemen en werkgeverschap.

De LWV vertegenwoordigt jouw stem, in Limburg én in Den Haag.

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW

VNO-NCW 

De LWV is een van de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW, dé kracht achter ondernemend Nederland! Als ondernemersvereniging vertegenwoordigen we een breed scala aan bedrijven, van jonge start-ups tot grote beursgenoteerde ondernemingen, in alle sectoren. Samen met overheden en andere maatschappelijke partners streven we naar een inclusief en duurzaam Nederland, waar iedereen profiteert van toenemende welvaart. Duurzame economische groei en een gunstig ondernemingsklimaat zijn daarbij de sleutels tot succes. 

Meer weten? 

Parkmanagement BV

Ontdek Parkmanagement BV, een 100% dochter van de LWV en de autoriteit op het gebied van parkmanagement in Nederland. Team Parkmanagement zet zich in voor de verbetering van bedrijventerreinen door te focussen op samenwerking tussen bedrijven onderling en overheden. Onze parkmanagers zijn de spil op deze terreinen. Zij zorgen voor een veilige en representatieve omgeving en zijn het aanspreekpunt voor ondernemers. Met proactieve communicatie, collectieve inkoopvoordelen en strategische projecten op het gebied van duurzaamheid, dragen ze bij aan een bloeiende zakelijke omgeving.

Ontdek hoe Parkmanagement BV jouw bedrijf vooruit kan helpen!

Laat je

Stem

horen

LWV Vertegenwoordigt

Ga voor een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemingsklimaat in Limburg. De LWV komt op voor jouw belang door in gesprek te gaan met overheden, politiek, onderwijs en maatschappelijke organisaties (regionaal, provinciaal en landelijk).

Duurzaamheid

Bedrijventerreinen

Infrastructuur

Arbeidsmarkt