Bijeenkomst ZE-zone Roermond

04/09Bijeenkomst ZE-zone Roermond16:30 - 18:00 Gemeentehuis Roermond, Markt 31

Beschrijving

Roermond wil vanaf 2029 een zero-emissiezone (ZE-zone) invoeren. Bestel- en vrachtwagens die op fossiele brandstoffen rijden, zijn vanaf dan niet zomaar welkom in deze zone. Emissieloze bestel- en vrachtwagens wel. Om ondernemers hierover te informeren, organiseert de gemeente Roermond een informatiebijeenkomst op woensdag 4 september. 

ZE-zone in Roermond
Gemeente Roermond onderzoekt dit jaar of het mogelijk is de zero-emissiezone in te voeren in de binnenstad en de omgeving. Deze zone geldt voor het bestel- en vrachtverkeer. Dus niet voor personenauto’s, brommers, scooters, ov-bussen, taxi of scheepvaart. Invoering van zo’n zone heeft gevolgen voor ondernemers in de zone, maar ook voor bedrijven die hier moeten zijn om hun goederen te leveren of diensten aan te bieden.

Onderzoek in 2024
In 2024 onderzoekt de gemeente Roermond onder andere de locatie(s) van de zone, kosten, opbrengsten en randvoorwaarden. Dit doet de gemeente samen met ondernemers, logistieke partners, bewoners en andere stakeholders. Ook de mening van ondernemers die zaken doen in Roermond is van belang om samen tot een gedegen plan te komen. Daarom organiseert de gemeente Roermond een informatiebijeenkomst voor ondernemers op woensdag 4 september.

Wanneer: Woensdag 4 september 2024 van 16:30 uur tot 18:00 uur
Waar: Gemeentehuis Roermond (Tuinkamer), Markt 31 in Roermond

Programma bijeenkomst 4 september

  • Ontvangst en welkom door wethouder Vincent Zwijnenberg
  • Toelichting ZE-zone Roermond
  • Update ZE-zones Maastricht en Venlo
  • Ruimte voor vragen en discussie
  • Afsluiting en borrel

Ben je erbij op 4 september? Meld je aan via de LWV App.

Meer informatie
Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem contact op met Freek Boele, Projectleider Zero Emissie Stadslogistiek bij Gemeente Roermond via freekboele@roermond.nl.

Lees meer

Tijdstip

september 4 (woensdag) 16:30 - 18:00

Locatie

Gemeentehuis Roermond

Markt 31

Andere evenementen

Get Directions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *