Meet the President met Francine Houben (Founding Partner en Creative Director Mecanoo Architecten)

05/02Meet the President met Francine Houben (Founding Partner en Creative Director Mecanoo Architecten)15:45 - 17:30 LWV, Godsweerdersingel 77 Postbus 474 6040 AL Roermond

Beschrijving

Op maandag 5 februari vindt er weer een Meet the President plaats. Met dit keer Francine Houben, een Nederlandse architect met wereldsucces, bij Huub op de spreekstoel.

Francine Houben, geboren in Sittard, is de Founding Partner en Creative Director van het Delftse bureau Mecanoo architecten en de bekendste vrouwelijke architect van Nederland. In 2008 ontving ze de Prix Veuve Clicquot voor Business Woman of the Year Award voor de professionele organisatie van haar bedrijf.

Dat ze niet bang is voor uitdagingen, bewees Houben inmiddels wereldwijd. Zo tekende ze onder andere voor het grootste theatercomplex ter wereld in Taiwan. En is ze verantwoordelijk voor de prestigieuze renovatie van de New York Public Library. Maar laten we niet denken dat ze Nederland ontstegen is. Ook hier krijgt Mecanoo de mooiste opdrachten. “Ook omdat we altijd goed letten op het budget,” zegt Houben. Zo zijn de make-over van het kantoor van De Nederlandsche Bank in Amsterdam en de bouw van het nieuwe stadskantoor in Heerlen van haar hand.

Haar ontwerpen draaien altijd om toegankelijkheid. Het ego van het gebouw – of dat van Francine – speelt geen rol. Ze wil dat je het gevoel krijgt dat je welkom bent. “Je bent binnen. Het is van jou.”

Wat drijft Francine Houben? Wat zijn haar grootste successen en ook haar diepste dalen? Welke personen zijn haar voorbeelden? En wat zijn haar dromen? Allemaal onderwerpen die de revue passeren.

Programma
15:45 uur  ontvangst
16:00 uur  Huub Narinx in gesprek met Francine Houben
17:00 uur  netwerkborrel
17:30 uur  einde

Schrijf je snel in voor deze inspirerende Meet the President want vol is vol!

Lees meer

Tijdstip

februari 5 (maandag) 15:45 - 17:30

Locatie

LWV

Godsweerdersingel 77 Postbus 474 6040 AL Roermond

Andere evenementen

Get Directions