Veerkracht

19/02Veerkracht09:30 - 16:00 (26) LWV, Godsweerdersingel 77 Postbus 474 6040 AL Roermond

Beschrijving

Veerkracht: de sleutel tot succes voor jouw organisatie
Tweedaagse masterclass van LWV in samenwerking met de Open Universiteit

Hoe houd jij je medewerkers gelukkig, productief en veerkrachtig? En hoe zorg je dat hun competenties up-to-date blijven in deze snel veranderende wereld? Deze actuele human resource thema’s komen aan de orde in deze masterclass ‘Veerkracht: de sleutel tot succes voor jouw organisatie’. Dit programma is speciaal ontwikkeld door de Open Universiteit voor LWV-leden.

We leven in een tijd met voortdurende veranderingen. Hoe je als mens én als organisatie door zo’n periode heen gaat, hangt voor een groot deel af van hoe je erin stapt. Wat is de basis van je medewerkers? Hebben zij genoeg energie en veerkracht om terug te veren? Bij een tekort kan zo’n periode heel andere gevolgen hebben, zowel mentaal als fysiek.

Veerkracht is daarom een strategische voorwaarde voor elke organisatie. Veerkracht is noodzakelijk om in deze dynamische en verbonden wereld, succesvol en rendabel te kunnen ondernemen. Heb je als organisatie voldoende veerkracht, dan kun je met vertrouwen risico’s inschatten en optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die zich voordoen. Energie is de brandstof die nodig is om deze veerkracht te kunnen faciliteren.

Wat levert deze tweedaagse masterclass jou op?

  • Je leert waar veerkracht vandaan komt en hoe dit vermogen van een individu wetenschappelijk kan worden beoordeeld, optimaal benut of verder ontwikkeld. 
  • Je gaat aan de slag met oefeningen op het leren identificeren van valkuilen en kansen, het meten van veerkracht en rollenspellen. Zo doe je kennis op waarmee je anderen kunt coachen op de werkvloer.
  • Je leert aan de hand van theorie en praktische handvaten hoe je medewerkers effectief kunt begeleiden bij het omgaan met uitdagende transities of gebeurtenissen, zowel op professioneel vlak als in hun persoonlijke leven.

Na het voltooien van het programma – en slagen voor de tentamenopdracht – ontvang je het certificaat Veerkracht Coach van de Open Universiteit.

Begeleid door Thomas van Waeyenberg
Dr. Thomas van Waeyenberg behaalde zijn Master of Science in de Psychologie en Doctoraat in de Economie aan de Universiteit van Gent (BE). Zijn onderzoek focust op de rol van management bij het productief, gezond en gelukkig houden van medewerkers, en werd gepubliceerd in tal van peerreviewed wetenschappelijke tijdschriften. Hij verwierf (inter)nationale werkervaring bij gerenommeerde onderzoeksinstellingen zoals Kings’ College London (UK) en de KU Leuven (BE). Momenteel is Thomas verbonden aan de OU als universitair docent voornamelijk binnen het domein van HR Management.

Praktische informatie
Datum: maandag 19 & 26 februari 2024
Tijdstip: van 9.30 uur tot 16.00 uur
Locatie: Limburgse Werkgevers Vereniging (Godsweerdersingel 77, 6041 GK in Roermond)
Kosten: 1.450 euro excl. btw

Lees meer

Tijdstip

februari 19 (maandag) 09:30 - februari 26 (maandag) 16:00

Locatie

LWV

Godsweerdersingel 77 Postbus 474 6040 AL Roermond

Andere evenementen

Get Directions