Walk & Talk - Anstelvallei (Kerkrade)

20/09Walk & Talk - Anstelvallei (Kerkrade)07:50 - 10:00

Beschrijving

Wat is er fijner dan je werkdag wandelend starten in de unieke Limburgse natuur? Je zintuigen worden geprikkeld en je brengt naast je lichaam ook je brein in beweging.  

Samen met Het Limburgs Landschap organiseren we dit jaar vier wandelingen op verschillende plaatsen in Limburg, telkens op een vrijdag rond de overgang naar een nieuw seizoen. Bij iedere wandeling sluit een gastwandelaar aan die ons alles kan vertellen over het unieke stukje natuur waar we doorheen wandelen.

Wandel mee in natuurgebied Anstelvallei
Als een groene long ligt de Anstelvallei in het sterk verstedelijkte zuidoosten van Limburg, ingeklemd tussen Kerkrade in het oosten en de Buitenring Parkstad in het westen. Eenmaal afgedaald in de relatief laaggelegen groene parel, vergeet je al snel dat je in zo’n dicht bevolkt gebied bent, op een steenworp afstand van het centrum van Kerkrade. Het is een zeer afwisselend gebied met het enige stuwmeer dat Nederland rijk is, Craneweyer genaamd. Daaromheen ligt een variatie van fraai hellingbos, akkers, beekbegeleidend moeras, heggen en hagen, hoogstamboomgaarden en (bron)graslanden. Wandel je mee?

Programma
07.50 – 08.00 uur – verzamelen op de parkeerplaats bij Brasserie Nieuw Ehrenstein
08.00 – 09.30 uur – wandeling door natuurgebied Anstelvallei
09.30 – 10.00 uur – afsluiting met koffie/thee en vlaai

Lees meer

Tijdstip

september 20 (vrijdag) 07:50 - 10:00