Met trots presenteren wij de meest baanbrekende, circulaire initiatieven van  Limburgse Circulaire Innovatie Top 2024. Van revolutionaire technologieën tot slimme bedrijfsmodellen en communities, deze top vertegenwoordigt de voorhoede van de Limburgse circulaire vooruitgang. Het zijn de pioniers en de partijen waar wij met z’n allen inspiratie uit kunnen putten, zeker gezien hun visie en doorzettingsvermogen.  

De jury heeft de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2024 samengesteld. De genomineerden zijn: 

Circulaire Change Maker 
DenimX BV, DynaGroup, Ekowood Houses, Orange – Elephants, PP-Recycling BV, Prowood Nederland, Refresh Plastics BV, SAM Panels, Smart Office Center, Vestjens Straw Products, Wepa Nederland BV.

Circulaire Start-Up 
ETB Global, Human Material Loop, Metalflowerbox, NoA BIOSCIENCES BV, Wessem Circular Services BV, SLOW Company, Sqippa.

Circulaire Community
Stichting Circular Design Group, Stichting Exploitatie huis van de wijk De Glazenap.

Bekendmaking juryprijs en de Golden Tickets voor de landelijke finale op 13 maart
Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie, op woensdag 13 maart, worden de winnaars van de “Golden Tickets to the finals” en de “Limburgse winnaar” bekend gemaakt.

De jury beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. De top 8-genomindeerden pitchen tijdens de finale op 13 maart hun innovatie, waarna de jury de winnaar(s) bekend maakt.

Aanmelden voor het event
De Circulaire Innovatie Top vindt plaats op 13 maart van 13.00 tot 17.00 uur op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Ben je er ook bij? LWV-leden melden zich aan via de LWV app. Ben je (nog) geen lid van de LWV, meld je dan aan door een bericht te sturen naar bijeenkomsten@lwv.nl.

Jury
De jury van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2024 bestaat uit Björn Koopmans (Program Manager Chemelot Circular Hub), Nancy Bocken (professor in Sustainable Business at Maastricht University), Mireille Schreurs (Business Innovatie Team Limburg – Rabobank), Stephan Satijn (gedeputeerde van de Provincie Limburg en o.a. verantwoordelijk voor economie en onderwijs), Ton Hagelstein (Programmamanager & Secretaris Keyport) en Roger Feller (voorzitter expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie van de LWV).

Over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 
De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Keyport, ESZL, BLM Wegenbouw, Gemeente Sittard-Geleen en de Rabobank. Het doel van het event op 13 maart is Circulaire innovaties uit Limburg in de spotlight zetten en laten zien wat Limburg te bieden heeft om vervolgens draagvlak creëren deze circulaire innovaties een stap verder te helpen en deze landelijke bekendheid te geven. Meer informatie over alle inzendingen van de Limburgse Circulaire Innovatie Top (20)24 is te vinden op LimburgseCirculaireInnovatieTop20.nl.

Sonja Demandt (Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie bij de LWV) over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20:
”De Circulaire Innovatie Top gaat niet alleen over het in de spotlight zetten van creativiteit en leiderschap, maar is ook een oproep tot actie. Het is een platform dat de schijnwerpers richt op innovators die de weg banen naar een duurzamere en veerkrachtigere toekomst. Samen bouwen aan een wereld waarin circulariteit geen doel is maar een gedeelde realiteit!”