Circulair in Business kondigt met trots de lancering aan van een baanbrekend initiatief dat ondernemers ondersteunt bij het zetten van stappen richting een circulaire economie. In samenwerking met een selecte groep partners (Alpha-Pro, MadeCircularby, Newtone, Adelmeijer en Hoyng en de LWV) wordt dit programma gelanceerd om de transitie naar duurzaamheid en circulariteit te versnellen. 

Het programma wordt ondersteund door een uitgebreide roadmap bestaande uit vier essentiële  stappen (uitdenken, uitwerken, netwerkvorming en uitvoeren) en acht aanvullende stappen, die flexibel worden ingezet en afgestemd op de behoeften en uitdagingen van individuele ondernemingen.

Met als doel de implementatie van tien ketensamenwerkingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, zal Circulair in Business bestaande programma’s en instrumenten integreren en waar nodig nieuwe programma’s ontwikkelen die gericht zijn op het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 en 2050. De urgentie van deze transitie wordt benadrukt door de stijgende grondstofprijzen en de toenemende schaarste van grondstoffen, waardoor de winstgevendheid van organisaties onder druk staat.

Door het faciliteren van ketensamenwerkingen, beoogt dit initiatief synergie-effecten te creëren die niet alleen organisaties in staat stellen om toekomstbestendig te opereren, maar ook bij te dragen aan de veerkracht van de Limburgse economie, branche en sector.

Circulair in Business kijkt ernaar uit om samen te werken met ondernemers en partners om de transitie naar een circulaire bedrijfsvoering te versnellen en een positieve impact te creëren op de economie en het milieu.

Neem voor meer informatie contact op met Sonja Demandt, Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie bij de LWV, via demandt@lwv.nl.