Deze week verscheen het bericht dat nogmaals 2.400 medewerkers van VDL Nedcar hun baan gaan verliezen. Goed opgeleide medewerkers met veel talent. Ook deze mensen gaan zich vanaf nu oriënteren op een nieuwe baan. Plaats je proposities (aantrekkelijke vacatures) daarom zo snel mogelijk op het platform arbeidsmarktplaats.eu.

De afgelopen dagen zijn er bijna 400 aantrekkelijke vacatures geüpload. Zo maken we het voor hen (en later voor andere werkzoekenden) gemakkelijk om snel vacatures te vinden. Zorg dat ze ook jouw vacatures zien! Ga naar arbeidsmarktplaats.eu, klik op werkgeversportaal en maak een account aan. Zet vervolgens je proposities online.

Op 13 november wordt Arbeidsmarktplaat.eu gelanceerd tijdens het eerste JobEvent. Hoe meer proposities dan online staan, hoe interessanter het platform voor de medewerkers is.

Eerste JobEvents volgeboekt
Nu de JobEvents ook toegankelijk zijn voor de 2.400 medewerkers die in maart hun baan verliezen, loopt het aantal aanmeldingen snel op. Daarnaast hebben we zo’n 100 medewerkers van IAC (toeleverancier van VDL Nedcar) geïnformeerd. Ook zij zullen zich de komende tijd oriënteren via arbeidsmarktplaats.eu.

Presenteer je propositie tijdens een JobEvent
Werkgevers die op arbeidsmarktplaats.eu staan krijgen de kans om zich te presenteren tijdens één van de acht JobEvents die in november plaatsvinden. Wil jij je propositie graag live presenteren? Laat het weten via info@arbeidsmarktplaats.eu

Twee tips
Het is natuurlijk belangrijk dat je arbeidsmarktplaats.eu zo optimaal mogelijk gaat gebruiken en dat het een vast onderdeel wordt van je HR-aanpak. Hieronder delen we twee tips bij het opstellen van een aantrekkelijke propositie:

Tip 1: Zorg voor een onderscheidende functietitel
We zien dat de proposities op arbeidsmarktplaats inhoudelijk steeds aantrekkelijker worden. Maar de functietitels zijn vaak nog weinig creatief. Maak je propositie af met een aantrekkelijke functietitel.

Tip 2: Vraag een financiële check aan
Komt een oud-Nedcar medewerker bij jou in dienst? Neem dan contact op met de helpdesk van Team Werkgeversondersteuning. Onze financiële experts kijken graag met je mee om te checken of jullie in aanmerking komen voor financiële compensaties of tegemoetkomingen.

Exclusieve rondleiding VDL-Nedcar
Speciaal voor werkgevers die deelnemen aan een van de workshops of proposities op arbeidsmarktplaats.eu plaatsten, opent VDL Nedcar z’n deuren. Wil jij met eigen ogen zien hoe een auto gebouwd wordt? Neem dan deel aan deze unieke rondleiding. Meld je aan via dit formulier

Update Q&A
Wanneer worden medewerkers geïnformeerd over Arbeidsmarktplaats? Mogen we meedoen aan een banenmarkt? Waar kan ik terecht met vragen? Antwoord op deze en andere vragen kun je vinden in de Q&A lijst. We doen ons uiterste best om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Heb je hulp nodig met het plaatsen van jouw propositie op arbeidsmarktplaats.eu of heb je vragen die niet in Q&A-lijst staan?
Neem dan contact op met onze helpdesk via: 085 060 14 17 of info@arbeidsmarktplaats.eu