Wil jij ook medewerkers van VDL Nedcar bereiken? Wellicht biedt dit initiatief voor jouw organisatie kansen!

Zoals je ongetwijfeld weet, wordt bij VDL Nedcar in november 2023 een groot aantal medewerkers boventallig. Naar aanleiding van de eerste persberichten hierover namen bijna 200 werkgevers (waaronder LWV-leden) contact op met VDL Nedcar. Zij willen graag hun vacatures onder de aandacht brengen van deze medewerkers. Om dit proces gecoördineerd te laten verlopen, werken VDL Nedcar, UWV, LWV en Leo loopbaan samen.

Afgelopen dinsdag, 5 september 2023, vond er een bijeenkomst plaats waarbij meer dan 250 personen aanwezig waren. Tijdens de bijeenkomst is informatie verstrekt over de profielen en arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. Ook hebben we uitgebreid stilgestaan bij de lessen die we leerden in 2021. Toen heeft VDL Nedcar afscheid moeten nemen van zo’n 900 medewerkers en waren er meer dan 1.000 vacatures. Uiteindelijk kwamen er slechts 10 matches tot stand. De reden daarvoor was relatief simpel: de inhoudelijke propositie (dus niet alleen het salaris) van de betreffende werkgevers, was niet aantrekkelijk genoeg. Daar is dus winst te behalen!

Daarom organiseren we de komende periode workshops en gaan samen met jullie aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • marketing & vacatures: hoe geef je als werkgever écht invulling aan hetgeen de doelgroep zoekt en hoe verwerk je dat in je vacature?
  • ontwikkelbanen: van vacature naar een ontwikkelbaan, die aantrekkelijk en haalbaar is.
  • financiële overgangsregeling: hoe geef je daar invulling aan en hoe leg je dat uit aan andere medewerkers?

Als één van de initiatiefnemers van deze aanpak, wil de LWV jou hier graag actief bij betrekken. Wellicht biedt dit initiatief ook voor jouw organisatie kansen. Heb je interesse in het bijwonen van een workshop of wil je op de hoogte blijven van de voortgang?

Geef dat door via arbeidsmarktplaats.eu/werkgevers