De Limburgse Circulaire Innovatie Top heeft zojuist de winnaar van Limburg en de ontvangers van de Gouden Tickets voor de landelijke finale bekendgemaakt.

Als eerste, Human Material Loop, nummer één van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20, heeft uitgeblonken door hun toewijding aan samenwerking, schaalbaarheid en innovatie. Hun inspanningen hebben niet alleen een aanzienlijke impact gehad op de regio, maar dienen ook als inspiratie voor circulaire vooruitgang op nationaal niveau.

De winnaars van de Gouden Tickets voor de landelijke finale zijn:

  • In de categorie Circulaire Start-up: Human Material Loop
  • In de categorie Circulaire Changemaker: Ekowood Houses
  • In de categorie Circulaire Community: De Glazenap

Deze bedrijven hebben zich onderscheiden door hun innovatieve benadering en toewijding aan het bevorderen van de circulaire economie. Hun erkenning benadrukt het belang van voortdurende inzet voor duurzaamheid en vooruitgang in de sector.

Landelijke finale op 15 maart 2024
De bezitters van het ‘Gouden Ticket voor de landelijke finale’ worden op 15 maart uitgenodigd in de Malietoren in Den Haag waar zij onder leiding van Joris Putman, per categorie, in gesprek gaan en de winnaar (via livestream) bekend wordt gemaakt.

Ga naar CirculaireInnovatieTop.nl om te zien wie de winnaars van de landelijke finale zijn.

Jury
De jury van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 bestaat uit Björn Koopmans (Program Manager bij Chemelot Circular Hub), Nancy Bocken (Professor in Sustainable Business bij Maastricht University), Mireille Schreurs (Business Innovatie Team Limburg bij Rabobank), Stephan Satijn (Gedeputeerde van de Provincie Limburg verantwoordelijk voor economie), Ton Hagelstein (Programmamanager & Secretaris bij Keyport) en Roger Feller (Voorzitter Expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie bij LWV).

Over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20
De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Keyport, ESZL, Gemeente Sittard-Geleen en de Rabobank. Met het event op 13 maart zetten we circulaire innovaties uit Limburg in de spotlight en laten we zien wat Limburg te bieden heeft. De landelijke finale vindt plaats op 15 maart 2024. Meer informatie over alle inzendingen van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2024 is te vinden op LimburgseCirculaireInnovatieTop20.nl.

Sonja Demandt (Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie bij de LWV): “Deze winnaars zijn niet alleen de sterren van vandaag, maar ook de pioniers van morgen. Hun triomfen in de landelijke finale zijn een krachtige herinnering aan de impact die innovatie kan hebben op de circulaire economie. Laten we hun succes vieren als een aanmoediging om onze inspanningen te verdubbelen en samen te streven naar een toekomst waarin circulariteit de norm is, en waarin onze gezamenlijke inspanningen een duurzamere wereld creëren voor de komende generaties.”